На Буковині військовослужбовець ТЦК стріляв по землі, щоби зупинити нападників

20 квітня у Чернівецькій області цивільні напали на військовослужбовця ТЦК, внаслідок чого він вимушено зробив кілька пострілів у землю. Про це повідомила пресслужба обласного військкомату.

Інцидент стався поблизу села Чорногузи під час здійснення заходів оповіщення працівником Вижницького районного ТЦК та СП. Зазначається, що група цивільних заблокувала авто військовослужбовця, а до нього самого «застосовали силу та погрози».

«Військовослужбовець з метою захисту свого життя та здоров'я, здійснив постріли в землю, в результаті чого ніхто не постраждав. На місце події ним було викликано представників поліці», — розповіли в обласному ТЦК.

У військкоматі зазначили, що очікують на реакцію правоохоронців, і нагадали, що за перешкоджання роботі військовослужбовців ТЦК передбачена кримінальна відповідальність.

Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Конфлікт військових із перехожим на Львівщині, в обласному ТЦК відреагували (відео)