На Буковині викрито священника, який допомагав ухилянтам перетнути кордон — СБУ

На Буковині СБУ викрила черговий канал незаконного виїзду українських громадян призовного віку за кордон. До організації протиправної діяльності причетний помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

Про це повідомляє Служби безпеки України.

«Клірик пропонував військовозобов’язаним свою допомогу у нелегальному переправленні за кордон поза контрольно-пропускними пунктами. Задокументовано, що у вересні минулого року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати «безперешкодний» виїзд до Румунії», — пише пресслужба.

Спільники підозрюваного нібито мали забезпечити чоловіків документами для вільного пересування на території ЄС. Пунктом збору ухилянтів було визначено територію монастиря. Саме звідти їх мали вивезти за кордон. Як стверджують у СБУ, замість документів призовників довезли прикордонного району і показали, як вони можуть перейти до сусідньої Румунії. 

Священнику вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Конфлікт навколо Києво-Печерської лаври: історія питання