На честь Грети Тунберг назвали новий вид жаби (фото)
Abel Batista

На честь шведської екоактивістки Грети Тунберг назвали новий вид жаби. Вчені знайшли його в Панамі. Йому загрожує зникнення через зміну клімату. А саме цим переймається Тунберг.

Про це пише видання ZooKeys.

Новий вид жаби знайшли в Панамі на горі Чуканті. Рідкісна жабка дуже маленькая — завдовжки 3—4 см, живе вона у рослинах.

жаба Грети Тунберг

Вчені пояснюють, що цьому виду загрожує зникнення через зміну клімату у Центральній Америці. Саме тому вид назвали Pristimantis gretathunbergae на честь шведки Грети Тумберг, яка відома своїми емоційними виступами щодо кліматичних проблем.

Гора Чуканті, де мешкає багато унікальних видів, втратила більше 30% свого лісового покриву за останнє десятиліття через дрібні та середні тваринники. А високі види, як-от дощова жаба Грети Тунберг, є уразливими навіть до дрібних змін навколишнього середовища, пояснюють автори дослідження.

жаба Грети Тунберг

Раніше Chas News писав, що у Британії з’явився пам’ятник Греті Тунберг, а місцеві студенти назвали його «марнославним проєктом».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Турецький фермер показує коровам зелені луки через VR-окуляри та отримує більше молока