На честь Зеленського назвали морську лілію, яка жила 150 млн років тому

Польські палеонтологи назвали на честь президента Володимира Зеленського стародавній вид морської лілії віком 150 млн років, рештки якого знайшли в Африці.

Про це йдеться в статті в науковому журналі Royal Society Open Science.

Тварина отримала назву Ausichicrinites zelenskyyi «на честь шостого та чинного президента України Володимира Олександровича Зеленського за мужність і відвагу, виявлені у захисті вільної України».

Викопні рештки виявили в Ефіопії. Ausichicrinites zelenskyyi — це перший представник голкошкірих юрського періоду, якого знайшли в Африці.

Рештки добре збереглися: знайдена істота мала 10 довгих рук і гострі кігті, схожі на щупальця, щоб хапатися за морське дно. При цьому при при житті вона напад — ймовірно, спробу поїдання хижаком, який відкусив їй одну з десяти рук. 

Ausichicrinites zelenskyyi

Сучасні голкошкірі здатні до регенерації і можуть швидко та повністю відновити втрачені кінцівки. Ausichicrinites zelenskyyi також продемонструвала ознаки відростання пошкодженої руки, що є першим прикладом регенерації, задокументованої у викопної морській лілії.

Ausichicrinites zelenskyyi належить до підгрупи голкошкірих, у яких немає живих родичів.

Морські лілії — клас безхребетних тварин типу голкошкірих. Відомі з нижнього ордовику, найбільшого розквіту досягали у середньому палеозої. Живуть виключно в солоній воді. При цьому зустрічаються в усіх регіонах світового океану включно з арктичними та антарктичними водами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

На честь Грети Тунберг назвали новий вид жаби (фото)