На деокупованій Херсонщині почали стабілізаційні заходи: вони триватимуть кілька тижнів

На звільнених територіях Херсонської області розпочалися стабілізаційні заходи, які триватимуть щонайменше кілька тижнів.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Нацполіції Ігор Клименко .

За його словами, терміни проведення стабілізаційних заходів буде залежати «від кількості громадян, які залишалися на деокупованих територіях, і масиву тієї інформації, яку ми будемо отримувати з різних джерел»

Він додав, що відсьогодні 500 поліцейських розпочали роботу деокупованій території Херсонщини. За два-три дні цей контингент планується збільшити до двох тисяч.

Водночас в Оперативному командуванні «Південь» повідомили, що до деокупованих населених пунктів обмежений до завершення стабілізаційних заходів.

При цьому речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк, взагалі не рекомендує повертатися на звільнені території, через російські обстріли критичної інфраструктури.

«Повертатися туди ми не рекомендуємо. Наближається зима і є ймовірність того, що відновити комунікації та обслуговування місцевого населення буде неможливо», — сказала вона в ефірі телемарафону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На звільненій Херсонщині знайшли тіла трьох вбитих цивільних