На Донбасі планують відкрити тролейбусний маршрут довжиною 48 км
УНІАН

В Донецькій області планують організувати тролейбусне сполучення між містами загальною протяжністю в 48 км.

Наразі міністерство фінансів разом з Донецькою обласною адміністрацією веде переговори з міжнародними фінансовими організаціями про фінансування проєкту організації тролейбусного сполучення між містами краматорської агломерації, в якій зараз проживає близько 500 тис. громадян, повідомляє сайт Мінфіну.

Передбачається, що тролейбусна лінія сполучатиме Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку, а загальна протяжність маршруту складе 48 км.

Між містами агломерації зараз відсутнє якісне транспортне сполучення, хоча відстань між цими містами досить невелика. Від Слов’янська до Краматорська  3,5 км, від Краматорська до Дружківки — 5,5 км, від Дружківки до Костянтинівки  8 км

В проєкт хочуть інтегрувати діючі міські тролейбусні мережі Краматорська та Слов’янська. А в перспективі нову мережу пропонується продовжити до Святогорська.

Повідомляється, що представники Європейського інвестиційного банку висловили зацікавленість проєктом. 

 «Міста Північного Донбасу є щільною агломерацію, жителі якої, а це більше пів мільйона громадян, щодня змушені їздити з одного міста в інше на роботу, навчання, по справах. Сьогодні між Слов’янськом, Краматорськом, Дружківкою та Костянтинівкою немає надійного та якісного міжміського пасажирського сполучення. Організація перевезень здійснюється приватними перевізниками на так званих «маршрутках». Ми працюємо над організацією тролейбусного руху, який зв'яже всі чотири міста екологічно чистим, безпечним, зручним і доступним видом транспорту»,  каже Олександр Кава, заступник міністра фінансів.

Найдовшим в Україні і світі тролейбусним маршрутом є лінія Сімферополь—Ялта. Цей маршрут відкрили у 1959 році, його протяжність складає 84 км.

«Укрзалізниця» може залишитись без плацкартних вагонів