На Донеччині оновили «Ворота Донбасу»: чому обурилися військові і волонтери

Четверо волонтерів відновили стелу на в'їзді до Донецької області. Результат їхньої роботи показали у відео в Telegram-спільноті «Типичный Покровск».

«Оновили стелу на в'їзді до Донецької області. Красу навели: Вікторія Чорногор, Олег Боровик, Анатолій Шахов, Костянтин Деревинський. Величезне спасибі», – йдеться в дописі.

https://t.me/donbass_pokrovsk/40520

Водночас їхній результат розкритикували багато військових та волонтерів. Раніше бійці, які приїжджали на Донеччину, залишали на стелі наліпки своїх підрозділів та ставили підписи. Деякі з них вже загинули і критики стверджують, що волонтери разом з підписами знищили пам'ять про полеглих військових.

Допис Станіслава Бунятова, командира відділення 24 ОШБ «Айдар» 

Водночас Вікторія Чорногор, одна з ініціаторів «оновлення», заявила, що «стела — це не меморіал, стела — це обличчя в першу чергу».

«Звісно кожний має свою власну думку і має повне право, але зрозуміють тільки жителі Донеччини, для яких важливо мирне небо зараз і життя, а Стела яка тепер має дуже гарний вигляд — нагадування того, що Донбас — це серце України!», — зазначила вона.

Від корогви до булави: які існували козацькі клейноди та як вони виглядали