На фронті загинула військова та активістка Шура «Ялта» Рязанцева: що про неї відомо

На фронті загинула військовослужбовиця, активістка, колишня художниця по костюмах і стилістка на телебаченні та в кіно Шура Рязанцева з позивним «Ялта». Обставини її смерті невідомі. Їй було всього 40 років.

Про це повідомила її сестра Валерія Рязанцева.

Шура Рязанцева: що про неї відомо

Шура Рязанцева народилася 2 червня 1984 року у Криму. Під час Революції гідності вона рятувала поранених учасників з Інститутської вулиці. Її історія увійшла до документальної стрічки «Жіноче обличчя революції».

Згодом, після анексії Криму у 2014 році, Шура намагалася пробратися на півострів, проте на контрольно-пропускному пункті потрапила в полон до росіян, де пробула пʼять днів.

До початку повномасштабного вторгнення вона працювала стилісткою та художницею з костюмів, зокрема для телеканалів «Інтер» та «Україна», «Студії Квартал 95», шоу «Орел і Решка», а також для українських зірок, як-от Тіна Кароль, гурти O’Torvald, Kozak System і «Бумбокс».

На початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року Шура долучилася до лав Територіальної оборони. Служила у десантно-штурмових військах та збирала кошти для потреб ЗСУ.

В одному з інтервʼю вона розповіла, що «мріє заїхати у рідний Крим на танку».

Цього року у свій день народження 2 червня вона повідомила, що нещодавно приєдналася до нового військового підрозділу у складі Десантно-штурмових військ України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Біля Вовчанська загинув засновник батальйону ОУН Микола Коханівський