На фронті загинув військовий та активіст Павло Петриченко: що про нього відомо

У понеділок, 15 квітня під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув сержант 59 окремої мотопіхотної бригади та активіст Павло Петриченко. 16 квітня захиснику мало виповнитися 32 роки.

Про це повідомила його сестра Марина.

Вона зазначила, що про місце та час прощання повідомить пізніше, і попросила не турбувати родину.

Зазначимо, що 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка у листопаді 2022 року брала участь у боях на Херсонському напрямку та звільненні правобережжя Херсонщини. Наразі бригада виконує бойові завдання біля Авдіївки Донецької області.

Що відомо про Павла Петриченка

Павло Петриченко народився 16 квітня 1992 року. 

До повномасштабного вторгнення Павло був громадським активістом — учасником Євромайдану, активним учасником ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?», організатором акцій на підтримку Сергія Стерненка. У березні 2022 він займався розбудовою волонтерського центру Сергія Притули, а у квітні того ж року пішов до ЗСУ.

Наприкінці березня 2024 року Павло Петриченко надав розголосу проблемі гральної залежності серед військовослужбовців. Зокрема, військовий став автором петиції, у якій закликав президента Володимира Зеленського заборонити азартні ігри та доступ до онлайн-казино для військовослужбовців на час дії воєнного стану.

Того ж дня петиція набрала необхідну кількість підписів і її прокоментував Володимир Зеленський. Глава держави доручив спецслужбам та Раді національної безпеки та оборони підготувати аналітику щодо цього питання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Львові через обстріл загинув відомий баскетболіст Віктор Кобзистий