На фронті загинув віцепрезидент Федерації шахів України Артем Сачук

На фронті під час виконання військових обов’язків загинув 39-річний віцепрезидент та член Виконкому Федерації шахів України Артем Сачук.

Про це повідомили у пресслужбі Федерації.

«На визвольній війні проти російських окупантів загинув український воїн-доброволець Артем Сачук - відомий шаховий діяч, кандидат у майстри спорту, віцепрезидент Федерації шахів України, організатор багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань», — йдеться у повідомленні.

У Комітеті Верховної Ради з питань молоді і спорту розповіли, що Артем Сачук народився у Житомирі. До початку вторгнення працював проєктним менеджером в офісі реформ Кабміну та мав власний бізнес. Після 24 лютого він пішов у ЗСУ добровольцем.

За цей час був командиром взводу-викладачем, зампотех ЗМР, ТВО командира роти, зампотех БТГр та ТВО начальника служби РАО. У квітні 2023 року Сачук отримав медаль «За військову службу Україні» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В авіакатастрофі на Житомирщині загинув український льотчик «Джус» (оновлено)