На Галапагоських островах від ерозії впала знаменита Арка Дарвіна

Природне вулканічне утворення на одному з Галапагоських островів, відоме як Арка Дарвіна, зруйнувалося — від нього залишилося лише два стовпи. 

Про це пише ВВС.

Міністерство охорони навколишнього середовища Еквадору, до чиєї юрисдикції належать острови, заявило, що це сталося через «природну ерозію».

Тисячі років саме ерозії і перетворювали її на природній «міст», але зараз вони ж і зруйнували його.

Так виглядають залишки Арки Дарвіна зараз. 

Hector Barrera

Арка Дарвіна знаходиться неподалік від безлюдного скелястого острова Дарвіна — одного з найменших островів Галапагоського архіпелагу у Тихому океані. Ці острови лежать за 900 км на захід від узбережжя Еквадору. На чотирьох найбільших островах проживає близько 30 тис. людей.

Всього ж архіпелаг складається з 234 островів, острівців та скель вулканічного походження.

А ще це одне з найпопулярніших місць у світі для дайверів. Воно приваблювало дайверів з усього світу через морське біорізноманіття та мальовничий вид утворення.

Арка Дарвіна та однойменний острів поруч названі на честь британського вченого Чарльза Дарвіна, який розробив теорію еволюції. Вважається, що ключовими для його усвідомлення еволюції та природного відбору стали кілька тижнів, які Дарвін провів на Галапагоських островах у вересні 1835 року.

Не поїхали. Провальні проєкти в галузі космічного туризму