На Харківщині росіяни розгортають свій мобільний зв’язок та впроваджують рублі

На тимчасово окупованих територіях Харківщини загарбники зводять обладнання мобільного оператора рф та запроваджують розрахунок рублями.

Про це повідомляє Міністерство оборони в Telegram.

«Російські військовослужбовці та співробітники ФСБ намагаються деморалізувати місцеве населення, поширюючи інформацію, начебто «це Україна вимкнула електропостачання населених пунктів», а також, що «Харків вже майже окупований росіянами», — зазначає відомство.

Натомість окупанти посилюють контроль за телефонними та інтернет-мережами та намагаються розгорнути там зв'язок російського мобільного оператора «Мегафон».

На окуповані території не постачають ліки та агітують місцевих їхати по покупки до рф.

Водночас мешканці організували широкий волонтерський рух. Зокрема, у Великобурлуцькому районі розносять їжу та ліки.

«У Куп’янському районі волонтери організували доставку технічної води для людей похилого віку. Ситуація з доступом до питної води залишається вкрай напруженою», — розповіли в Міноборони.

У відомстві додають, що окупанти здивовані діями місцевих та зазначають, що «в росії все було б по-іншому. Ніхто б не займався волонтерством».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Кадирівці» захоплюють агропідприємства на Херсонщині та відбирають у фермерів майно