На Харківщині затримали експосадовців «Укрзалізниці», які допомагали ворогу
СБУ

На Харківщині СБУ затримала колишніх посадовців «Укрзалізниці», які допомагали росіянам перекидати військові ешелони в Україну.

Після захоплення регіону зрадники добровільно приєднались до окупаційної адміністрації та працювали на створеній ворогом «Купянск-южной дистанции колеи». Колаборанти допомагали загарбникам відновлювати залізничне сполучення для забезпечення логістики російських військ на сході.

СБУ зазначає, що зловмисники допомагали перекидати військову техніку, озброєння та боєприпаси до тимчасово захоплених районів Харківщини. Окрмі цього, чоловіки закликали місцевих вступати до підконтрольного рф «залізничного підприємства».

Після звільнення Харківщини один із зловмисників втік до рф, інші вирішили «залягти на дно». Однак співробітники СБУ знайшли трьох зрадників і затримали їх. Чоловікам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі агресору).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила агентів рф, які «полювали» на установки HIMARS, С-300 та М777 у Кременчуці