На Херсонщині окупанти нищать приватні катери та продовжують насильницьку евакуацію — Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ інформує про ситуацію на фронті станом на вечір 6 листопада.

Ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках та намагається утримати зайняті території.

Протягом доби окупанти завдали три ракетних та три авіаційних удари, а також здійснили понад п’ять обстрілів з РСЗВ.

Ударів росіян зазнали райони семи населених пунктів Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської та Сумської областей.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії:

  • на Сіверському напрямку — в районах населених пунктів Ворожба, Середина Буда та Бунякине Сумської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках — в районах населених пунктів Невське, Білогорівка та Площанка;
  • на Бахмутському напрямку — в районах населених пунктів Андріївка та Опитне;
  • на Авдіївському напрямку — в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське, Новомихайлівка, Опитне та Первомайське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках — в районах населених пунктів Водяне, Вугледар, Времівка, Павлівка, Новомихайлівка та Гуляйполе.

На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад 30 населених пунктів неподалік лінії зіткнення. Серед них — Правдине, Шевченкове, Кобзарці, Білогірка, Мала Сейдеминуха, Нова Кам’янка, Велика Олександрівка та Новокиївка. Крім того, ворог здійснив понад 65 вильотів БпЛА для ведення розвідки.

За даними Генштабу, на Херсонщині масово знищуються приватні катери на узбережжях Дніпра, а двигуни та інше майно з них привласнюють окупанти. Після затоплення цивільних суден частина пального потрапила в дельту річки та безпосередньо загрожує екосистемі Національного природного парку «Нижньодніпровський».

Продовжуються заходи насильницької евакуації населення з тимчасово зайнятих територій. Зокрема, в населеному пункті Берислав місцевим жителям наказали виїхати до 10 листопада. причиною окупанти вказують нібито плани ЗСУ підірвати дамбу Каховську ГЕС.

Українська авіація протягом доби завдала по ворогу 18 ударів. Під ураження потрапили 17 районів зосередження особового складу, озброєння та техніки, а також позиція засобів ППО окупантів.

Воїни ракетних військ і артилерії за добу уразили два пункти управління, 10 районів зосередження живої сили, озброєння і техніки, дві станції радіоелектронної боротьби та інші об’єкти противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Херсон залишився без світла: окупанти заявляють про «теракт» з боку ЗСУ