На Херсонщині ЗСУ збили ворожий Су-24М та вертоліт Мі-8 — ОК «Південь»

Українські військові збили російський гелікоптер Мі-8, вразили три райони зосередження сил окупантів та їхні пункти управління на південному напрямку.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

За добу українські військові завдали дев’ять авіаударів по ворожих позиціях на півдні.

Силами зенітних ракетних підрозділів в районі Давидова Броду знищено бомбардувальник Су-24М та гелікоптер Мі-8 авіації окупантів.

«Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами протягом бойового дня виконано понад 430 вогневих завдань», — йдеться в повідомленні.

Загалом пошкоджено три райони зосередження сил та техніки окупантів у Міловому і Дудчанах, а також три пункти управління в Урожайному та Херсоні.

Захисники знову завдали удару по окупантах, які намагалися відремонтувати Каховський місту, він залишається непроїзним. Понтонна переправа в Дар'ївці уражена, її подальше використання виключено.

За добу втрати ворог на півдні втратив 121 окупантів, пʼять танків, 9 інших броньованих машин, три гаубиці «Мста-Б», дві самохідні артустановки «Гвоздика», два ЗРК «Панцир С1», командно-штабна машина, станція радіоелектронної боротьби і чотири склади з боєприпасами.

Актуальну карту бойових дій в Україні станом на 14 вересня можна переглянути за посиланням.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хрест Харківського контрнаступу: історія та значення символу