На Хмельниччині викрито посадовців за незаконне збагачення на мільйони доларів (відео)

Під час розслідування кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагалися уникнути мобілізації, правоохоронці викрили керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина — керівника обласного управління Пенсійного фонду.

У ході обшуків було знайдено майже $6 млн готівкою, підроблені медичні документи та списки «ухилянтів».

Про це інформують ДБР та Офіс Генерального прокурора.

У службовому кабінеті чиновниці було вилучено $100 тис., а вдома — значні суми готівки в різній валюті, коштовності та документи, які вказують на відмивання грошей через бізнес-проєкти.

«Це безпрецедентний випадок корупції. Ми не можемо дозволити, щоб посадовці зловживали своїми повноваженнями та ставили під загрозу національну безпеку. Чиновниця навіть намагалася позбутися частини грошей, викинувши сумки з пів мільйона доларів через вікно. Вона була спантеличена, коли зрозуміла, що ми вже на порозі», — йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці встановили, що родині належать 30 об’єктів нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітних автівок, корпоративні права на 48 млн грн, а також закордонна нерухомість у Австрії, Іспанії та Туреччині. На закордонних рахунках накопичено $2,3 млн, які не були задекларовані у щорічних деклараціях.

«Ми продовжимо працювати над цією справою до повного з’ясування всіх обставин», — йдеться в заяві прокуратури.

Зараз тривають слідчі дії, а посадовцям загрожує підозра у шахрайстві, легалізації незаконного майна, декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДБР затримало колаборанта, який після звільнення Херсона пішов працювати в ТЦК (фото)