На Київщині СБУ затримала групу наркоторговців і вилучила рекордні 20 тонн «товару» (фото)
СБУ

СБУ на Київщині викрила наркоторговців, у яких пізніше вилучили рекордні за останні роки більше ніж 20 тонн «товару».

У зловмисників вилучено понад 20 тонн прекурсорів для виготовлення «товару» і майже 150 кг психотропної речовини — мефедрон на загальну суму понад 30 млн грн.

У березні 2023 року СБУ затримала організатора банди, який намагався переправити за кордон 15 кг психотропів. Затриманим виявився експосадовець підрозділу Національної поліції по боротьбі наркозлочинністю.

«До незаконної діяльності він залучив свого колишнього колегу, який допомагав йому підшукувати контрабандистів для прихованого перевезення заборонених речовин через так звану «зеленку»», — додали в СБУ.

В рамках завершального етапу спецоперації було затримано третього учасника банди, який забезпечував «комунікацію» наркоділків зі спільниками.

Згідно з даними слідства, затримані отримували «товар для продажу з двох нарколабораторій у Київській та Житомирській областях, які виготовляли промислові обсяги мефедрону.

Усім учасникам банди було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України. Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років в'язниці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Запоріжжі СБУ викрила наркоторговців, які завозили екстазі під виглядом імпортних солодощів (фото)