На Київщині затримали бойовика «лнр», який захоплював будівлю СБУ в Луганську
СБУ

Служба безпеки України викрила ще одного керівника терористичної організації «лнр», який брав участь у бойових діях проти українських військ в 2014 році.

Бойовика з позивним «Сотий» затримали на Київщині, там він переховувався від правосуддя.

Як повідомляє СБУ, чоловік входив до керівного складу окупаційної адміністрації захопленого Луганська і перебував на прямому зв’язку з кадровими співробітниками російських спецслужб. Його призначили  «помощником министра мвд лнр» і командиром штурмового підрозділу «специального отряда быстрого реагирования».

У 2014 році затриманий керував бойовиками, які захопили адмінбудівлю луганського управління СБУ. Також він збирав персональні дані співробітників Служби безпеки в Донецькій та Луганській областях, щоб передати агресору.

Окрім цього, зрадник створив мережу шпигунів, які передавали йому інформацію про розміщення та пересування українських підрозділів на сході України. Відомо про факти передачі закритих даних про рух колон з військовою технікою сил АТО в районах Сєвєродонецька, Лисичанська і Сватового.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ще 10 бойовиків «л/днр» проведуть від 13 до 15 років за ґратами — СБУ