На космічному кораблі Crew Dragon обладнали туалет з 360-градусним оглядом
SpaceX

Космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX, який відправить у космос перший повністю цивільний екіпаж, обладнали скляним куполом із туалетом у ньому. Це означає, що під час справляння природних потреб космічні туристи зможуть милуватися 360-градусною панорамою космосу.

Про це повідомляє Business Insider.

Йдеться про місію Inspiration4, анонсовану SpaceX у лютому 2021 року. У ній візьмуть участь четверо цивільних на чолі з мільярдером Джаредом Айзекманом; він також повністю оплатив підготовку польоту й буде ним керувати.

Як розповів Айзекман в інтерв’ю Business Insider, Crew Dragon, який використовуватимуть у місії, обладнаний космічним туалетом у скляному куполі, розташованому на стелі. Це перший в історії космічний корабель, обладнаний такими зручностями з таким краєвидом, каже Айзекман.

«Багато приватності там нема. Але взагалі верх корабля відділяє завіска, тому в принципі відгородитися від інших можна…Коротше, коли людям доведеться скористатися туалетом, у них буде просто достобіса гарний краєвид», — говорить мільярдер.

Хоча і Національне аерокосмічне агентство США (NASA), і SpaceX відмовилися коментувати розташування туалету на Crew Dragon, існування купола ще 30 березня підтвердила сама космічна компанія.