На Курщині росіяни, ймовірно, розстріляли 9 українських військових, які здалися в полон — DeepState

Поблизу населеного пункту Зелений Шлях у Курській області росіяни стратили дев’ятьох українських військових, які здавалися у полон.

Про це повідомили аналітики DeepState з посиланням на джерела в 1 окремій танковій бригаді.

За даними аналітиків, вбивство сталося ще 10 жовтня. Деталі інциденту ще з’ясовують, однак уже відомо, що загиблі йшли на позиції, вважаючи, що ті розташовані в тилу. Однак натрапили на ворога та вступили з ним у бій.

Проте через обмежену кількість боєкомплекту військові були змушені здатися. 

«Ми обговорили цю ситуацію з іншими офіцерами та командирами на різних ділянках. Екіпажам БПЛА варто серйозніше ставитися до можливості прориву ворога на їх позиції та не нехтувати безпекою», — пишуть у DeepState.

На тлі повідомлень про чергову можливу страту українських військових омбудсмен Дмитро Лубінець направив листи до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, зазначивши, що такі дії порушують Женевську конвенцію.

Страти полонених українських бійців

У мережі неодноразово ширили відео із вбивствами українських військовополонених російськими військовими. Наразі українські правоохоронці мають інформацію про страту на полі бою 93 військовополонених.

Зокрема, нещодавно у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками російської армії 16 українських військовослужбовців на Покровському напрямку.

Також російські військові розстріляли трьох полонених українських бійців у Нью-Йорку в Донецькій області. Згодом вдалося полонити одного з групи окупантів, яка стратила військових.  

Окрім того, у російському полоні загинули щонайменше 177 українських військових.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого