На Луганщині ситуація на межі критичної — Гайдай

Наразі на Луганщині найскладніша ситуація за усі вісім років війни, росіяни наступають по всіх напрямках.

Про це в Telegram написав глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Стає тільки гірше. Те, що роблять рашисти — це важко описати словами. Орки вбивають наші міста, трощать усе навколо. Сєвєродонецьк — ледь живий. Обласний центр закидали авіабомбами», — заявив Гайдай.

За його словами, на Луганщині окупанти наступають по всіх напрямках одночасно: атакують Сєвєродонецький напрямок, у Гірській громаді з боку Золотого та Катеринівки, біля Попасної з боку Комишувахи та Білогорівку.

Гайдай наголосив, що траса Бахмут-Лисичанськ, по якій українські війська на Луганщині отримують постачання, повністю прострілюється. Журналіст Юрій Бутусов оприлюднив відео, де авто потрапило під артилерійський обстріл на трасі.

«Ситуація на межі критичної. Рашисти стягнули в нашу область шалену кількість бійців і техніки. На окупованих територіях орки тримають напоготові вертольоти та важку зброю. Вільна Луганщина зараз як Маріуполь. Ми форпост, який стримує навалу і точно стримає, не дивлячись на перевагу ворожої армії», — зазначив Гайдай.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну. 24 травня. Шанси на швидке членство України в ЄС, надзвичайний стан в Угорщині