На Одещині люди у військовій формі забрали підлітка у бус: поліція відкрила справу (оновлено)
Бессарабії INFORM

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення 14-річного підлітка на Одещині, якого люди у військовій формі затягли до мікроавтобуса. Про це пише Суспільне з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

Сам випадок стався 2 квітня у селі Приозерне Ізмаїльського району, але розголосу набув, коли про нього написало місцеве видання «Бессарабія Інформ» з посиланням на соціальну працівницю Оксану Терзі.

Вона розповіла, що 14-річного хлопця, коли він йшов до дівчини, зупинили на вулиці військові з автоматами та у балаклавах і силою посадили у бус. Юнак опирався, тож його нібито вдарили кілька разів по спині, а на руки одягли стяжку.

Спочатку вони їхали у тиші, але потім люди у військовій формі поцікавилися віком хлопця. Коли вони впевнилися, що той неповнолітній, юнака висадили при в'їзді в інше село. Підліток повертався додому пішки близько 5-7 кілометрів.

Юнаку наказали про це нікому не розповідати, але врешті про інцидент дізналися у школі та соціальній службі громади. Працівники останньої разом із бабусею, яка виховує підлітка, звернулись до поліції, прокуратури, представництва Уповноваженого з прав людини.

Оксана Терзі стверджує, що поліцейські спочатку неохоче взялись за розслідування справи, але потім після погроз публічного розголосу провели першочергові заходи.

У пресслужбі обласної поліції розповіли Суспільному, що цю справу розслідують за 146 ККУ (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Процесуальне керівництво здійснює Білгород-Дністровська військова прокуратура.

Оновлено

Інцидент прокоментували в обласному ТЦК.

«Щодо ситуації із звинуваченням співробітників ТЦК та СП у затриманні неповнолітнього в Ізмаїльському районі проводиться службова перевірка. Всі обставини події ретельно вивчаються, командуванням забезпечено максимальне сприяння правоохоронним органам, що діють в рамках розслідування правопорушення за ч. 1 ст. 146 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР», — йдеться у повідомленні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський підписав закон про мобілізацію з 25 років