На Одещині СБУ викрила схему розкрадання грошей на будівництві селищних лікарень

СБУ викрила високопосадовця Одеської ОВА, який разом з поплічниками вкрав майже 7,5 млн грн на будівництві селищних лікарень. Зловмисники зірвали зведення шести амбулаторій у віддалених селищах регіону.

До організації оборудки причетний чинний керівник апарату голови Одеської обласної військової адміністрації. До незаконної діяльності він залучив столичну будівельну компанію, яка підконтрольна його приятелю — чинному раднику міського голови Вишневого на Київщині.

У 2020 році за сприяння одеського чиновника саме це підприємство здобуло перемогу у тендері на будівництво медичних установ у південному регіоні.

«Відповідно до укладеного договору підрядники мали побудувати 6 нових селищних амбулаторій на Одещині. На реалізацію цього проєкту компанія отримала аванс з держбюджету 16,9 млн грн. За матеріалами справи, учасники оборудки розікрали майже половину з цієї суми, а об’єкти медзакладів залишили недобудованими навіть на 50 %», — повідомляють в СБУ.

Організатори схеми штучно завищували вартість і обсяг виконаних робіт, вносили у звітну документацію недостовірні відомості, а щоб провести фінансові махінації, залучили ще двох посадовців Одеської ОВА.

Керівнику апарату голови Одеської ОВА, двом колишнім керівникам департаментів держустанови, раднику мера Вишневого, директору і ще одному посадовцю будівельної компанії повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила схему вимагання грошей з експортерів зерна за кордон