На Олімпіаді цензурували напис «I am Ukrainian» на човні каноїстки Анастасії Рибачок

Компанія-партнер української каноїстки Анастасії Рибачок, яка придбала їй човен для змагань на Олімпіаді в Парижі, заявляє, що напис «I am Ukrainian» («Я — українка») на її судні цензурували.

Про це повідомила BGV Group.

Цьогоріч Анастасія змагатиметься у двох категоріях — каное-двійка на 500 м і каное-одиночка на 200 м.

Каноїстка використовує у змаганнях унікальний, за словами компанії, човен-каное. Він виготовлений за найсучаснішими технологіями та за дизайном самої Анастасії.

У середу, 7 серпня, в компанії BGV Group заявили, що Міжнародна федерація каное розгледіла у написі «I am Ukrainian» на човні ознаки пропаганди та змусила зафарбувати частину фрази.

Міжнародний олімпійський комітет забороняє розміщувати на човнах будь-які написи, пов’язані з війною. До прикладу, спортсмени не можуть написати «Stop War» («Стоп війні»).

«Але ж напис I am Ukrainian — це інше, він вказує на нашу приналежність до України, це важливо. Це насамперед символ віри в мене та мої можливості. Створюючи дизайн для каное, я прагнула підкреслити, що я з України і цим неймовірно пишаюсь», — цитує слова спортсменки компанія.

Поки ні Анастасія, ні Федерація каное України не коментували цю ситуацію. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Олімпіада-2024: розклад змагань українців 7 серпня