На Оскарі хвилиною мовчання вшанували жертв війни в Україні (відео)

Під час церемонії вручення премії Оскар 2022 у Лос-Анджелесі хвилиною мовчання вшанували жертв російської війни проти України.

Частина гостей прикріпила на своє вбрання значки та стрічки у кольорах українського прапора та блакитними стрічками #saverafugees на підтримку біженців з України.

Джейсон Мамоа

У середині церемонії акторка Міла Куніс, яка народилася в Чернівцях, під час оголошення виступу Ребі Макінтайр з піснею Somehow You Do з фільму «Чотири добрі дні» поділилася з присутніми своїми переживаннями щодо війни в Україні.

«Останні глобальні події залишили багатьох з нас з почуттям спустошеності. Тепер, коли ви бачите силу і гідність людей, які зіштовхнулися з такими руйнуваннями, їхня стійкість не може залишити байдужим. Не можна не поважати тих хто знаходить у собі сили продовжувати боротьбу з неймовірною темрявою», — заявила вона.

Після виступу Ребі Макінтайр організатори церемонії закликали гостей взяти участь у хвилині мовчання та опублікували на екрані слайди на підтримку України, хоча при цьому і не назвали війну «війною» та не згадали росію.

«Хвилиною мовчання ми хочемо висловити нашу підтримку народу України, який зараз переживає вторгнення та несправедливість у власних кордонах. Хоча кіно для нас є важливою можливістю висловити людяність під час конфлікту, реальність така, що мільйони родин в Україні потребують їжі, медичної допомоги, чистої води та екстрених служб. Ресурсів обмаль, і ми разом, як глобальна спільнота, можемо зробити більше. Ми просимо допомогти Україні у будь-який спосіб. Вболіваємо за Україну», — йшлося в повідомленні організаторів.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У відповідь на санкції росія конфіскує рідкісні швейцарські годинники