На першому уроці учням розкажуть про гігієну і коронавірусні міфи

Міністерство освіти та науки (МОН) рекомендує присвятити перший урок правилам безпечного навчання під час карантину. Відповідні рекомендації МОН опублікувало на своїй сторінці в Facebook.

МОН підготувало для 1-4 класів та для 5-11 класів плани уроку та додаткові матеріали. У міністерстві кажуть, що вони допоможуть учням ознайомитись з правилами респіраторної гігієни та дізнатися про розповсюджені міфи про COVID-19. Також учні будуть проінформовані про можливість отримати психологічну допомогу в разі тривожного стану через пандемію коронавірусу.

Ще на початку серпня прем’єр-міністр Денис Шмигаль в одному з інтерв’ю розповідав, що «нормальний» навчальний рік у школах розпочнеться як і раніше – 1 вересня. Проте в «червоній» зоні школи закриють на два тижні, і діти будуть вчитися дистанційно. А вже наприкінці місяця голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що учні 1-4 класів зможуть знаходитись у школі без захисних масок. Але якщо у когось з учнів діагностують COVID-19, увесь клас піде на самоізоляцію. Вчителі ж будуть проводити уроки тільки після того, як виміряють собі температуру, додав Степанов. На вході в школу мають обов’язково мають бути антисептики.