На початку вторгнення кремль по телефону висував ультиматуми Єрмаку та Резнікову — ЗМІ

Американська газета The Washington Post до Дня Незалежності України випустила великий матеріал про оборону Києва. У ньому, зокрема, розповідається про телефонні дзвінки від кремля із вимогами капітуляції до української влади.

Так, 24 лютого голові Офісу президента Андрію Єрмаку зателефонував заступник адміністрації президента рф Дмитро Козак.

«Телефон задзвонив один раз, потім ще. Єрмак відповів і почув хрипкий голос дмитра козака, заступника керівника адміністрації Кремля, який народився в Україні, але давно увійшов до найближчого оточення путіна. Козак сказав, що українцям настав час здаватися. Єрмак вилаяв козака і повісив слухавку», — пише газета.

Ще один дзвінок із подібною вимогою надійшов міністру оборони Олексію Резнікову. При цьому ультиматум кремля передав міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

Попередня їхня розмова відбулася 22 лютого. Тоді Хренін дав слово офіцера, що з території Білорусі наступу не буде. 26 лютого він зателефонував знову.

«Резніков почув на іншому кінці проводу нервовий та ніяковий голос. Білоруський міністр сказав, що передає послання від свого російського колеги сергія шойгу: «Якщо Україна підпише акт про капітуляцію, вторгнення припиниться». Резніков відповів: «Я готовий прийняти капітуляцію російської сторони», — переповідає зміст тієї розмови The Washington Post.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лукашенко цинічно привітав українців з Днем Незалежності та побажав «мирного неба»