На Подолі у Києві знесли один з найстаріших дерев'яних будинків міста (фото)
Катерина Бутро / Facebook

Рано вранці 10 серпня на київському Подолі знесли одну з найстаріших дерев'яних будівель міста. Про це повідомила активістка Автомайдану, член Громадьскої ради НАЗК Катерина Бутро.

«Київ під час війни це коли в 4 ранку звучить тривога через МІГ, а в 5 ранку приїжджають будівельники і без жодних попереджень, інфо щитів чи документів демонтувати більше ніж 200 річний будинок у центрі Подолу. (вул. Ярославська 13б)», — написала вона у Facebook.

У коментарях до посту вона зазначила, що на місце приїхали представники департаменту благоустрою КМДА, які повідомили про відсутність у будівельників «контрольної карти на демонтаж». Проте на той час будинок вже знесли.

деревяний будинок ярославська 13 поділ

Водночас інші користувачі пишуть, що, за словами поліцейських, які прибули на виклик, у будівельників був пакет документів на знос.

Хмарочос зазначає, що будинок звели після великої пожежі 1811 року. Через часті підтоплення Подолу його звели на кам’яному цоколі. З 1882 року садиба належала міщанину Харичкову, з 1898 року — сімʼї Єфросинії Кравченко.

Будинок 24 березня 2021 року. Фото: М. І. Жарких, pslava.info

Наприкінці липня будинок оточили будівельним парканом. Проте після розголосу Київблагоустрій вніс припис забудовнику з вимогою демонтувати будівельний паркан упродовж трьох днів.

За документами, на цьому місці планують будувати чотириповерховий «клубний будинок» на замовлення Сергія Боярчукова з юридичної компанії «Алєксєєв, Боярчуков та партнери».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни знесли історичний будинок з годинником у Маріуполі (фото)