На Полтавщині полум'я на місці вибуху магістрального газопроводу згасло
poltava.to

Вранці 10 січня на місці розгерметизації газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» більше немає горіння, повідомляє МВС.

Правоохооронці пишуть: «Станом на 8:55 факельне горіння не спостерігається. Створено оперативний штаб, який працює цілодобово. До складу штабу входять представники департаментів охорони здоров'я, соцзахисту населення, цивільного захисту, представники тергромад, РДА, рятувальники, правоохоронці, енергетики та газовики».

Правоохоронці пишуть, що жертв та постраждалих внаслідок інциденту немає.

Проте через вибух та відключення ГРС «Вишневе» без газопостачання залишилися 17 населених пунктів Лубенського району Полтавщини.

Метеорологічне відділення АРЗ СП перевірило повітря у селах поруч за допомогою газоаналізаторів і не виявило перевищення гранично допустимої концентрації небезпечних речовин.

 

Чиновники пишуть про закінчення «першого етапу» ліквідації аварії

Оператор газотранспортної системи України повідомив, що здійснив схему-переключення подачі газу через ГРС «Куйбишево». Так він відновив газозабезпечення для 3 тис. користувачів, які залишилися без газу після аварії.

Оператор пише: «Транзиту газу до ЄС нічого не загрожує, потоки переключені через інші газогони і транспортування газу відбувається у штатному режимі».

Співробітники компанії працювали на місці аварії всю ніч.

Вибух газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» й факельне горіння сталися 9 січня о 15:53 на полі поблизу сіл Халепці й Калайдинці Лубенського району на Полтавщині. Близько 16:00 в суботу було перекрито подачу газу до газопроводу.

На Полтавщині на магістральному газопроводі «Укртрансгазу» пролунав вибух (оновлено)