На Полтавщині затримали диверсантів, які намагались підірвати залізничну лінію (фото)
СБУ

СБУ затримала диверсантів ФСБ, які намагались підірвати залізничну лінію на Полтавщині, що сполучає центральні та східні регіони України.

Російські агенти заклали саморобний вибуховий пристрій поблизу колії та системи електроживлення рухомого складу. Привести вибухівку в дію планували за допомогою пульта дистанційного керування.

Диверсанти сподівались порушити логістичні шляхи постачання зброї, боєприпасів та пального для ЗСУ. Підірвати колію зловмисники не встигли, оскільки їх затримали просто на місці події.

Ворожими поплічниками виявились жителі Київської та Харківської областей. Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала двох колаборантів, які працювали охоронцями російської катівні під час окупації Херсона.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала «крота» фсб, який намагався потрапити до Нацполіції (фото)