На повне відновлення ДніпроГЕС знадобляться роки — Укргідроенерго

Дніпровська ГЕС після російського ракетного удару не працює, а для її повного відновлення знадобляться роки. Про це в ефірі телеканалу Суспільне розповів генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

«Ми вже розуміємо, щоб станцію відтворити станцію відтворити [до того стану, у якому вона була]  до ракетного удару, будуть потрібні роки. Це не дні і не місяці», — наголосив він.

Розбір завалів наразі ускладнений, оскільки перекриття і стіни з підкрановими балками похилилися на машинний зал. Тому спочатку треба демонтувати верхню частину машзалу, аби можна було дістатись до нижньої.

Водночас Сирота запевнив, що гребля не пошкоджена і загрози прориву немає.

Він додав, що після удару 22 березня ДніпроГЕС втратила понад 1 тисячу МВт потужності із загальних 1,5 тисячі. При цьому вона ще минулого року зазнала ворожого обстрілу, внаслідок чого втратила частину генераційних потужностей. Лише приблизно за 10 днів можна буде зрозуміти, чи вдасться ДніпроГЕС під'єднати до генерації електроенергії.

Згодом в ефірі Еспресо Сирота уточнив, що на виготовлення нового електричного обладнання на заміну знищеному необхідно 9-12 місяців, а на відновлення гідроагрегатів у цілому — від 18 до 24 місяців. Також необхідний час на відбудову самої машинної зали.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДніпроГЕС: історія будівництва найбільшої гідроелектростанції країни (фото)