На російському авторинку колапс. Бюджетні авто продають по цінам топових моделей. Власне виробництво стоїть

Російські заводи стоятимуть, бо не здатні працювати без імпортних запчастин. Як стверджує Олег Зевакін, генеральний директор «АвтоАссист», без імпортних комплектуючих завод здатний випускати лише класичну Lada Niva. Тому зараз конвеєр зупинено.

Московський завод Renault теж стоїть.

«Варіантів із заміщенням електронних деталей немає. На жаль, за 30 років вітчизняна промисловість не навчилася виробляти працездатні напівпровідники та чіпи», - констатує Ганна Бодрова, старший аналітик російського аналітичного центру «Альпарі».

Про обвал російського авторинку вже пише навіть пропагандистське прокремлівське ЗМІ «РІА-новини».

Лада Нива

«Російський авторинок напередодні колапсу. Обвал рубля та припинення поставок змусили дилерів екстрено переписати цінники. Тепер навіть за колись бюджетні моделі просять майже по 2 млн. рублів. У салонах розводять руками: це ще межа. А дилери чекають на порожні зали — не буде ані машин, ані покупців», — йдеться у матеріалі.

«РІА-новини» дізналися про зростання цін на автомобілі у найбільших автосалонах Москви. Так, йдеться у статті, ще в січні Kia Rio у базовій комплектації коштувала менше мільйона рублів. Зараз – на 700 тис. більше.

«Остання Huyndai Сreta пішла за 2,1 млн», — уточнив менеджер автосалону «Марс-Моторс» (офіційний дилер Hyundai у Росії). Восени ця модель коштувала 1,2-1,3 млн руб.

Видання пише, що хоч Китай та Корея й надалі готові постачати до Росії автівки, відмова логістичних операторів контейнерних перевезень (перш за все Maersk — світового лідера логістичної галузі) перевозити товари в російські порти, робить логістику надзвичайно довгою та дорогою. Тому китайські Geely та Сhery також наразі припинили постачання до РФ.

Російський авторинок напередодні колапсу. Обвал рубля та припинення поставок змусили дилерів екстрено переписати цінники. Тепер навіть за колись бюджетні моделі просять майже по 2 млн. рублів. У салонах розводять руками: це ще межа. А дилери чекають на порожні зали — не буде ні машин, ні покупців

Крім того, підвищення облікової ставки російського центробанку до 20% зруйнувало ринок автокредитів. Наразі реальна ставка кредитування в РФ – від 25%. Бажаючих брати на таких умовах позики майже немає.

Серйозних перебоїв чекають і на ринку запчастин. На деякі марки вони подорожчали на 15%. На думку Сергія Піголкіна, директора CarClick.ru, проблеми виникнуть навіть із проходженням ТО у дилерів: на складах запас всього на кілька тижнів.

«Таких стрибків не було десятиліття» – підсумовують у виданні.

У мережі показали, як виглядає найбільшій літак у світі внаслідок російської агресії (фото)
«Яндекс» банкротує. Компанія повідомила про ризики дефолту