На Шулявському шляхопроводі в Києві впали три нові стовпи освітлення (фото)
Сергій Грішин

На Шулявському шляхопроводі сьогодні впали три електроопори. Рух транспорту через міст заблокований.

Фото опублікував у Facebook Сергій Грішин і «Київ оперативний».

На фото й відео видно, що електроопори пошкодили автомобілі. На шляхопроводі утворився затор з проспекту Валерія Лобановського до вулиці Олени Теліги.

Через інцидент затримується рух тролейбусів  №22, 27, 30 42.

На місці працює поліція. У зв’язку з падінням стовпів лінії електропередач рух обмежено у напрямку метро «Дорогожичі».

 
Обвал ліхтарів на ШМ

🔥 На Шулявському мості впало три ліхтарні стовпи 😳

Posted by Шулявський міст on Tuesday, December 15, 2020

У лютому 2017 року Шулявський шляхопровід частково обвалився і в липні 2018 року Київська міська державна адміністрація затвердила проєкт його реконструкції. Згідно з ним, вартість робіт — трохи більше 830 млн грн.

Роботи з демонтажу старого мосту почалися в березні 2019 року. У жовтні встановили основну частину шляхопроводу над проспектом Перемоги. Того ж місяця вартість реконструкції перевищила мільярд гривень. За словами Віталія Кличка, вартість будівництва мосту залишилася тією ж, але «ми не розраховували, що нам доведеться переносити колектор і теплову мережу, розташовані біля мосту».

Фото: Сергій Грішин, Віталій Селик

За даними розслідування програми «Схеми», право ремонтувати київський Шулявський міст у непрозорому за конкуренцією тендері отримала фірма, пов’язана із нардепом Максимом Микитасем — відомим столичним забудовником, який є екскерівником корпорації «Укрбуд».

В жовтні 2019 року суд зобов’язав НАБУ розслідувати закупівлю КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» послуг по реконструкції Шулявського шляхопроводу на суму один мільярд гривень у підрядників — ТОВ «Північно-Український будівельний альянс», ТОВ «Укрбуд Інвест» і ТОВ «Укрбуд Девелопмент». У заяві про вчинення злочину йдеться, що глава КМДА Віталій Кличко через закупівлю сприяв в отриманні вигоди Микитасю.

Фото: Сергій Грішин, Віталій Селик

За дорожньо-транспортну галузь на посаді заступника голови КМДА відповідає колишній керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв. «Київавтодор» фігурував у кримінальних провадженнях щодо розкрадання коштів, зокрема під час капремонтів мостів. Також Густєлєв єдина відповідальна особа, яка уникнула звільнення після руйнування Шулявського мосту, хоча саме його вимагала звільнити професійна спільнота.

За даними руху «Чесно», станом на березень 2020 року, вартість реконструкції наблизилася до двох мільярдів гривень.

Мінрегіон пропонує відновити архбудконтроль і передати його місцевій владі