На «синій гілці» метро в Києві завершили ремонт: відомо, коли відновлять рух поїздів

У Київському метрополітені завершили пусконалагоджувальні роботи на оновленій ділянці тунелю між станціями «Деміївська» та «Либідська». 

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко. 

У четвер, 12 вересня, буде відновлено повноцінний рух поїздів між станціями.

Кличко розповів, що відновлювальні роботи тривали дев`ять місяців. За цей час тут підготували будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, розробили котлован глибиною понад 15 м, демонтували стару частину тунелю довжиною у 27 метрів та побудували нову.

Також тут уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів, а тунельну оправу, що примикає до нової ділянки, посилили з обох сторін.

Вартість усього комплексу робіт склала 383 млн грн. А це на 62 млн грн менше за початкову вартість.

Кличко також розповів, що паралельно з ремонтом тунелю на ділянці проводили експертні дослідження з визначення причин аварії. За його словами, причиною аварії є окремі помилки на етапі проєктування та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт на етапі будівництва цієї ділянки тунелю.

Нагадаємо, 30 квітня 2024 року У Києві між станціями метро «Деміївська» і «Либідська» почали демонтаж тунелю.

25 липня виконувача обов’язків начальника «Київський метрополітен» Віктора Вигівського відправили під цілодобовий домашній арешт.

Його та начальника служби колії, тунельних споруд і будівель «Київського метрополітену» підозрюють у неналежному виконанні посадових обов’язків, що призвело до розгерметизації тунелю, наявності тріщин у стінах тунелю та його подальшого підтоплення на ділянці київського метро між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Потяги з Покровська до Львова та Києва курсуватимуть до 11 вересня — «Укрзалізниця»