На складах є 200 тисяч комплектів зимової форми, першими її отримають бойові підрозділи — Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков запевняє, що необхідно панікувати з приводу відсутності зимової форми у військових. Про це він розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, за стандартами в Збройних силах зимовий період почнеться лише 15 жовтня, хоча похолодати може і раніше. Тому підрозділам, які не встигнуть вчасно отримати зимові куртки, доручено поставити термобілизну та флісові куртки, щоби «якось вирішує завдання перехідного періоду».

При цьому на складах, вже перебувають 200 тисяч одиниць повноцінного зимового комплекту.

«Тепер – лише розвезення до бойових підрозділів, вони отримуватимуть насамперед і не замерзнуть. Це не рахуючи спальних мішків, наметів, ТЕНів тощо, звісно», — розвовів Резніков.

Міністр розповів, що форму почали замовляти ще улітку. Крім того, він звернувся за допомогою до партнерів на зустрічі у форматі «Рамштайн».

«Сьогодні є підтвердження від британських та іспанських партнерів. Це вже міжнародна технічна допомога. Загалом, приводів для паніки немає. Зраду відставити», — переконує міністр оборони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зимова військова форма ЗСУ: що та коли видає держава