На станції «Академік Вернадський» пінгвіни відклали перші яйця (фото)

У пінгвінів на острові Галіндез біля української станції «Академік Вернадський» з'явилися перші яйця. Біологи нарахували їх уже сім: дві пари мають по двоє яєць, а ще три — по одному.

Про це розповіли у Національному антарктичному науковому центрі.

«Найперше з'явилося на мисі Пінгвін-поінт, на ділянці, де менше снігу і гнізда ретельно вимощені камінцями. Цікаво, що його випадково побачив сисадмін 27-ї УАЕ Володимир Хомко. А коли вже знахідку пішла фіксувати біологиня Марта Дзиндра, то вона виявила в тієї ж пари й друге яйце. Тож, очевидно, імена для первістків обирати не доведеться: будуть Мартуся та Вовчик», — йдеться у повідомленні. 

 У пінгвінів біля станції «Академік Вернадський» з’явилися перші яйця

Біологи пояснюють, що яйця субантарктичних пінгвінів за розміром та формою схожі на гусячі. Вони мають білий колір з сірим або зеленим відтінком. Кладка однієї пари зазвичай складається з двох яєць. Інколи може бути й три, але третє має небагато шансів на виживання.

У пінгвінів біля станції «Академік Вернадський» з’явилися перші яйця

«З відкладених яєць пташенята вилуплюються трохи більше, ніж за місяць, тож чекаємо первістків на початку грудня! До речі, і за яйцями, і за дитинчатами доглядають обоє батьків. Вони це роблять по черзі: доки хтось харчується в океані, інший оберігає гніздо. Загалом же, як відзначають наші біологи, зараз навколо станції ще триває «велике будівництво»: пінгвіни продовжують активно облаштовувати гнізда. Самці зухвало тягають камінці в сусідів, а самки займаються благоустроєм «домівок» й дбайливо ці камінці перекладають», — пояснили у Центрі.

Пінгвіни повернулися до станції «Академік Вернадський» в Антарктиді на початку вересня на так званий шлюбний сезон. Безпосередньо біля бази українських науковців гніздяться понад 100 субантарктичних пінгвінів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Тепліше, ніж в Україні! На станції «Академік Вернадський» зафіксували температурний рекорд (фото)