У Telegram-каналі Пенсійного фонду з'явилося фото жіночих сідниць: соцмережі вибухнули мемами

У ніч на 28 березня офіційний Telegram-канал Пенсійного фонду України опублікував у мережі фото жіночих сідниць.

Хтивку на каналі Пенсійного фонду помітили користувачі мережі. Фотографія, за даними спостерігачів, провисіла в обліковому записі близько двох годин — фото сідниць у спідній білизні було опубліковано о 2:18, а видалено о 4:16. Хоча публікацію й видалили, однак різні Telegram-канали встигли поширити пікантний допис.

Коментуючи цю ситуацію в ПФУ заявили, що таким чином зловмисники намагалися дискредитувати роботу ПФУ. 

«Просимо не шукати в повідомленні, яке поширюється представниками окремих медіа, прихованих сенсів. Фонд в установленому порядку фінансує пенсійні та страхові виплати, житлові субсидії та пільги», — йдеться у повідомленні.

І додали, що сьогодні Telegram не найбільш надійний канал інформування, але багато користувачів отримують інформацію саме з цього джерела.

Реакція Міністерства соціальної політики

У відомстві заявили, що вночі доступ до облікового запису ПФУ отримали зловмисники, які й опублікували «сумнівну картинку».

«Минулої ночі зловмисники отримали доступ до офіційного Телеграм-каналу Пенсійного фонду України і опублікували там сумнівну картинку. Хто б це не зробив, очевидно, що метою було дискредитувати Пенсійний фонд — установу, від ефективної роботи якої сьогодні напряму залежить добробут понад 10 мільйонів українців», — заявили у Мінсоцполітики.

Там вважають, що небезпека в тому, що замість світлини «це могла б бути дезінформація, яка ввела би в оману людей, спричинилася б до паніки чи до інших негативних наслідків».

Реакція соцмереж 

Тим часом українські компанії та й самі українці відреагували на фото, видалене з каналу Пенсійного фонду, хвилею мемів у соцмережах.

На публікацію загадкового фото зранку відреагувала і державна «Укпрочта» та Yasno.

 

Деякі користувачі жартома припускають, що хтивка могла з'явитися в стрічці ПФУ не через злам, а, наприклад, через помилку когось із співробітників. 

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ vs Bihus.Info: українці мемами показали, що думають про стеження за журналістами