На Сумщині судять чоловіка, який виготовляв зброю для захисту від росіян: що відомо
Суспільне

У Тростянецькому суді на Сумщині судять мешканця села Кам’янка Віталія Куколя за незаконне виготовлення вогнепальної зброї та її зберігання.

Про це повідомляє «Суспільне».

Зазначають, що чоловік на початку вторгнення робив зброю для захисту свого села від російських окупантів. Так, зокрема, 25 лютого 2022 року Куколь виготовив одноствольний дульнозарядний пістолет з гнотовим запаленням та одноствольну дульнозарядну рушницю з капсульним механізмом запалювання.

Сам Куколь зазначає, що зброєю не користувався, а після війни хотів передати її до музею. Своєї провини чоловік не визнає.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що бере цю справу під свій контроль.

«У сюжеті «Суспільне. Суми» йдеться про те, що чоловік виготовив зброю з метою самозахисту…Тоді вся Україна виготовляла «коктейлі Молотова», а нині чоловік постав перед судом за прагнення захистити себе та односельчан», — повідомив Лубінець.

За його словами, Куколь виконував свій обов’язок відповідно до статті 17 Конституції України (захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.