На Сумщині військові зупинили російську ДРГ

На Сумському напрямку бійці Сил територіальної оборони припинили спробу ворожої диверсійно-розвідувальної групи перетнути український кордон.

Про це повідомив командувач обʼєднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

3 лютого о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійці одного з опорних пунктів помітили рух озброєної групи у складі десяти осіб.

«Відразу українські бійці розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону. Вже за кілька хвилин до бою приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил», — йдеться в повідомленні.

Росіяни зазнали втрат і вирішили розділитись на дві групи: одна — під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл вбитих та поранених, інша — намагалась обійти опорний пункт з бокового флангу. Втім, на цей час до місця бою прибула контр диверсійна група.

«Звитяжний бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону», — додав Наєв.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бійці «Сталевого кордону» показали знищення бліндажа та техніки росіян (відео)