На території готелю Reikartz у Запоріжжі, який обстріляли окупанти, був дитячий табір

У Запоріжжі на території готелю Reikartz, куди 10 серпня влучила російська ракета, розташувався дитячий табір.

Про це повідомили в Міноборони.

«Запорізький готель Reikartz, який постраждав сьогодні від ракетних обстрілів російських терористів, є територією дитячого денного табору для дітей віком від 6 до 13 років», — ідеться в повідомленні.

Зазначають, що табір щодня працював до 18:00, а обстріл розпочався близько 19:00.

«Лише диво вчасно врятувало дітей сьогодні від російських убивць», — додають у Міноборони.

Гуманітарна координаторка ООН Деніз Браун розповіла, що співробітники часто використовували готель для підтримки постраждалих від війни.

«Я зупинялась у цьому готелі щоразу, коли відвідувала Запоріжжя. Моя команда використовує його як базу під час неодноразових поїздок у місто. Це була база ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців із комбінату «Азовсталь» у Маріуполі в травні минулого року», — зазначила Деніз Браун.

За її словами, число прицільних ударів по цивільній інфраструктурі та через які загинули та кількість постраждалих через це мирного населення «досягли неймовірних обсягів». Вона закликала рф «в ім’я людяності» дотримуватися міжнародного гуманітарного права.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.