На території НАУ скасували будівництво 14 нових житлових комплексів

Державна інспекція архітектури та містобудування України анулювала дозвіл на зведення 14 нових житлових комплексів на території столичного Національного авіаційного університету.

Про це повідомила ректорка НАУ Ксенія Семенова.

Перед цим відповідне рішення ухвалила наглядова рада НАУ.

Дозвіл на проведення будівельних робіт Державна архітектурно-будівельна інспекція України видала університету ще у 2021 році.

«У жовтні 2021 ДІАМ зафіксувала численні порушення в цьому дозволі. Цей проєкт суперечив будівельним нормам і, найголовніше, жодної вигоди для держави і університету, жодної соціальної інфраструктури там не значилось», — наголосила ректорка.

19 липня 2022 року суд прийняв до розгляду позов ДІАМ щодо визнання протиправними та скасування містобудівних умов, які передували видачі дозволу на будівництво житлових комплексів на території університету.

Цю справу спершу передавали до Окружного адмінсуду Києва, а після його ліквідації — до Київського окружного адмінсуду.

«НАУ буде продовжувати відстоювати свої інтереси. Земля — вичерпний ресурс. Його треба використовувати для розвитку університету. Чи є чергові ЖК розвитком університету? Ні, не є», — додала Семенова.

У травні 2023 року розслідувачі Bihus.info з’ясували, що Максим Луцький перед тим, як стати ректором НАУ, уклав угоду із тодішнім очільником Володимиром Ісаєнком про будівництво нового житлового комплексу на території НАУ.

В обмін на це університет мав отримати 10% квартир у новому ЖК, але згодом ця цифра зменшилася до 4%. При цьому частина квартир належали дружині Луцького. Згодом деякі працівники НАУ намагалися приватизувати університетське житло, однак цьому чинило спротив ОСББ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Львівська політехніка повернула повідомлення про звільнення Фаріон (оновлено)