На Тернопільщині викрили райдепутата й адвоката, які вимагали $300 тисяч — НАБУ

Депутат Тернопільської районної ради та адвокат отримали підозри. За даними слідства, вони вимагали $300 тис. за розв'язання «земельного» питання.

Про це повідомило Національне антикорупційне бюро України.

Зазначається, що у власника одного з аграрних підприємств Тернопільської області під час оформлення документів для продажу цього підприємства та належних йому земельних ділянок виник судовий спір із місцевою ОТГ щодо права власності на землю.

У зв’язку з цим аграрій підбурив потенційного покупця до надання хабаря в сумі $20 тис. судді Господарського суду Тернопільщини за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника ОТГ та адвокату — за неперешкоджання в оформленні права власності.

Після цього заступник керівника ОТГ та його спільник почали вимагати за свої «послуги» від покупця підприємства $300 тис.

Депутатові оголосили підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Адвокат отримав підозру в співучасті за цією ж статтею. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Керівника аграрного підприємства підозрюють у підбурюванні до надання хабаря — ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років за ґратами з можливою конфіскацією майна.

Наразі розв'язується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Олександру Дубінському ДБР вручило протокол про корупцію