Мільярдер Річард Бренсон може раніше Джеффа Безоса полетіти у космос
Getty Images

Британський мільярдер та засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон заявив, що планує вирушити в космос 11 липня чи раніше, випереджаючи свого конкурента Джеффа Безоса.

Про це повідомляє BBC.

Бренсон вирушить у космос як пасажир ракетного літака Unity, який його компанія Virgin Galactic розробляла в США протягом останніх двох десятиліть. Цей транспорт може піднятися на висоту 90 км, даючи пасажирам на борту на кілька хвилин відчути невагомість та побачити кривизну Землі.

У майбутньому Бренсон планує здійснювати комерційні космічні польоти. Бажання скористатися послугами його компанії вже висловили близько 600 людей. Вартість такого польоту сягає $250 тис.

Компанія Джеффа Безоса продала квиток у космос на аукціоні за $28 млн

«Я щиро вірю, що космос належить всім нам. Після 17 років досліджень, розробок та інновацій нова комерційна космічна промисловість готова відкрити Всесвіт для людства і назавжди змінити світ», — заявив мільярдер.

Наприкінці червня компанія Virgin Galactic отримала ліцензію на проведення комерційного космічного польоту від Федерального управління цивільної авіації США.

У неділю, 11 липня, відбудеться відкриття так званого польотного «вікна». Команда Virgin Galactic намагатиметься здійснити політ у цей день, однак він може бути відкладений через несприятливі погодні умови або технічні проблеми.

У разі, якщо місія дійсно відбудеться 11 липня, Річард Бренсон випередить свого конкурента в суборбітальному космічному туризмі, мільярдера Джеффа Безоса, який планує здійснити політ 20 липня.

Гендиректор Amazon Джефф Безос полетить у космос на власній ракеті