На тлі Курської операції у російському суспільстві зростає невдоволення путіним — ISW

Соцопитування свідчать, що росіяни невдоволені владою після операції української армії у Курській області. Однак це невдоволення не можна назвати особливо вираженим.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Згідно з результатами соцопитування від російського фонду «Громадська думка», проведеного наприкінці серпня 28% респондентів висловили обурення або незадоволення діями російської влади за останній місяць.

Тим часом, за даними російського державного Центру вивчення громадської думки, рейтинг лідера рф володимира путіна впав на 3,5% в період з 12 по 18 серпня.

Аналітики вважають, що це рекордне падіння рейтингу путіна з моменту початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. Крім того, пізніше його рейтинг також продовжив знижуватися — у період від 19 до 25 серпня він упав на 1,2% до 72,4%.

Водночас у ISW наголошують, що ці опитування не свідчать про особливо виражене невдоволення і не є достовірним відображенням реальних настроїв у російському суспільстві.

Проте кремль, схоже, вважає за необхідне визнати, що суспільне невдоволення зросло з початком вторгнення України в Курську область. Для цього там начебто розпочали складну інформаційну кампанію для виправдання того, що росія віддає перевагу наступу на сході України, а не відбиттю наступу на Курщину.

Обмежене визнання невдоволення може бути частиною цієї кампанії, яка має захистити кремль від звинувачень в ігноруванні стурбованості російського суспільства.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін відвідає Монголію, яка є членом Міжнародного кримінального суду. Україна просить його арештувати