На відновлення ДніпроГЕС знадобиться мінімум три роки — «Укргідроенерго»

На відновлення Дніпровської гідроелектростанції, в яку окупанти поцілили 22 березня та 1 червня, знадобиться щонайменше три роки.

Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповів генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

За його словами, тільки розбір завалів на пошкодженій ГЕС після останньої атаки тривав півтора місяця і завершився 14 липня.

Мінімум три роки знадобиться, аби повернути ДніпроГЕС до того стану, в якому станція була до атки. Але також потрібні додаткові ресурси, які зменшать її вразливість до майбутніх атак.

«Для ворога ДніпроГЕС більш досяжна, лінія фронту — за 50 км. Вони б’ють там різними ракетами — С-300, Х-101, Х-69. Не завжди наша повітряна оборона може впоратися з таким навалом ракет», — пояснив Сирота.

Крім того, він додав, що «Укргідроенерго» готує позови в міжнародні та національні суди щодо компенсації росіянами збитків через обстріл ДніпроГЕС — так само, як і щодо Каховської ГЕС.

За його словами, серед 10 найбільших ГЕС не залишилось жодної, яка не зазнала б ракетної атаки. Станом на середину липня по них завдали понад 120 ракетних ударів, через що «Укргідроенерго» втратило 45% генерації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У частині прифронтових регіонів не вимикатимуть світло — «Укренерго»