На відновлення енергосистеми Львівщини треба 8-12 місяців — Львівська ОВА

Для повного відновлення пошкоджених внаслідок ракетних ударів енергооб'єктів на Львівщині може знадобиться 8-12 місяців.

Про це повідомив Максим Козицький, голова місцевої ОВА.

І зазначив, що зараз одночасно користуватися електроенергією можуть лише 30% абонентів області.

«Наслідки ракетних ударів, які сталися на Львівщині вчора, гірші, ніж наслідки тих, які були у жовтні, адже два з трьох ударів, які зафіксували вчора, це повторні удари по об‘єктах критичної енергетичної інфраструктури нашої області», — пише голова ОВА.

Він додав, що усі три об‘єкти зазнали критичних ушкоджень.

«Щоб повністю відновити роботу енергооб’єктів у нашій області до довоєнних показників, треба 8-12 місяців», — наголосив Козицький.

Аби відновити енергопостачання в області, енергетики працювали упродовж всієї ночі.

«Станом на цю годину Львівщина заживлена на 95%. Але прошу кожного та кожну по-особливому ощадливо споживати електроенергію, адже живлення відбувається за тимчасовою схемою», — підкреслив голова ОВА.

Нагадаємо, Росія 15 листопада здійснила масштабний ракетний обстріл України, зафіксовано влучання в об'єкти інфраструктури та житлові будинки. Через це частина України знеструмлена.

Зокрема, через масовану ракетну атаку росії 80% Львова вчора залишилось без світла, у місті також було призупинено подачу тепла.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Укренерго назвало найбільш постраждалі регіони внаслідок ракетного обстрілу