На Вінниччині СБУ затримала агента рф, який шпигував за колонами ЗСУ для коригування ударів

Контррозвідка Служби безпеки України успішно затримала агента фсб, що діяв у центральних регіонах України, зокрема на Вінниччині та Черкащині. Зловмисник збирав інформацію про переміщення бойової техніки українських Сил оборони, щоб передати дані для нанесення авіаударів.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Ворог намагався відстежити колони ЗСУ у реальному часі та скоригувати по них удари. Для цього фсб завербувала 51-річного фельдшера однієї з медичних установ на Вінниччині, якого обрали через його активність у проросійських Telegram-каналах.

Агент отримав інструкції виїжджати на автотраси між регіонами, де він стежив за пересуванням підрозділів ЗСУ. Один з епізодів документально зафіксовано: зловмисник «сів на хвіст» військовій колоні та їхав за нею майже 100 км, намагаючись зібрати інформацію про маршрут і типи техніки.

«Контррозвідка СБУ своєчасно викрила його та затримала неподалік від дому. При обшуку було знайдено телефон, який агент використовував для зв’язку з куратором із фсб — Сергієм Лебедєвим (відомим блогером «Лохматий» із Донецька)», — йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів зраднику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Його взято під варту, і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала у Києві банду рекетирів, яку очолював росіянин