На Вінниччині вдалося ліквідували спалах вірусного гепатиту А
Unsplash

У Вінницькій області ліквідували спалах гепатиту A. Однак поодинокі випадки захворювання виявлятимуть ще кілька місяців.

Про це повідомив головний державний санлікар Ігор Кузін, повідомили у МОЗ.

«Через тривалий інкубаційний період і можливий безсимптомний перебіг захворювання щонайменше протягом одного-двох місяців ми ще будемо реєструвати поодинокі випадки захворювання на гепатит А» — зазначив він.

З 16 жовтня по 7 грудня підтверджено 333 випадків інфікування гепатитом A. 30 пацієнтів зараз лікуються, 267 — виписані.

Для локалізації поширення захворювання на Вінниччину доставили понад 2 тис. доз вакцини. Щеплення отримали 669 медиків та 151 людина із «кола контактних осіб».

«Зараз медики виявляють «вторинні» випадки інфікування у сімейних вогнищах, тобто серед рідних та близьких пацієнтів, які не виявили бажання зробити щеплення проти гепатиту A», — зауважив Кузін.

Спалах стався через безсимптомний перебіг захворювання серед працівників ринку й виробництва продуктів. Серед 3 864 обстежених у девʼятьох людей виявили антитіла до вірусу гепатиту А — тобто, не підозрюючи про захворювання, вони могли інфікувати інших.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Вінниччині оголосили надзвичайну ситуацію через спалах гепатиту А