На Вінниччині затримали депутата від ОПЗЖ, який займався рекетом
СБУ

На Вінниччині затримали групу, яка «вибивала» борг із підприємця. Її учасником виявився депутат однієї з районних рад Вінницької області, обраний від нині забороненої партії ОПЗЖ.

Про це повідомила поліція Вінниччини.

Правоохоронці розповіли, що до них звернувся 27-річний керівник агрокомпанії із заявою про те, що з вересня четверо чоловіків погрожують йому та змушують повернути неіснуючий борг — плату за нібито транспортування зерна та втрачену вигоду.

Рекетири погрожували чоловікові та його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити «борг». Вони вимагали в потерпілого $9 тис., змусили написати розписку про повернення коштів та віддати під заставу машину Nissan Primastar і земельну ділянку. 

До групи входили чоловіки віком від 28 до 38 років. Серед них — 34-річний депутат Вінницької районної ради, який обирався від нині забороненої партії ОПЗЖ, та двоє його спільників — працівників Муніципальної варти міськради.

Усім чотирьом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України — вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Троє з них, включно з депутатом, уже перебувають під вартою. Ще одному призначили цілодобовий домашній арешт.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала «чорних зброярів», які хотіли продати криміналітету знайдену на деокупованих територіях зброю (фото)