На Волині мітингували перед будівлею ТЦК через затримання громадян

У Ковелі, що на Волині, відбувся мітинг перед будівлею ТЦК після затримання кількох молодих хлопців, у якому військові помітили роботу російських спецслужб та ботоферми.

Про це повідомили у Волинському обласному ТЦК та СП.

ТЦК, зокрема, наголосив, що затриманням трьох молодих хлопців займалася поліція. А також нагадав, що чоловіки від 18 до 60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ. У затриманих документу не було, тож військові хотіли провести перевірку у будівлі РТЦК.

«Дехто з громадян трактують закони, як вони вважають за потрібне. Заклики до бунту, що розповсюдились вчора соціальними мережами Ковельської територіальної громади та Волинської області були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях», — йдеться у дописі.

У ТЦК додали, що сотні ботів, активність яких була виявлена в соціальних мережах, свідчить про те, що ворожа пропаганда «буде використовувати кожне ваше слово, заклик, дію до дестабілізації обстановки в Україні вашими ж руками».

«Вчора ви знецінили справжню сутність гасла «Героям Слава!», яке вигукували та аплодували «ухилянту», який не зробив нічого заради перемоги України над загарбником, а Герой України, Олександр Мацієвський, знав справжню ціну цим словам, за що був цинічно розстріляний ворогом. Після таких ваших дій, ви ще впевнені, що стоїте саме на тих національних позиціях, що і сотні тисяч співвітчизників, які зі зброєю в руках захищають нашу з вами Батьківщину?» — додали в ТЦК.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Викрадали чоловіків і вимагали відкуп: співробітникам ТЦК на Тернопільщині оголосили підозри